Tervetuloa tekemään löytöretki vanhanajan puulelujen maailmaan!

Lelukauppa Tingeling Leksaker on puuleluihin erikoistunut lelu- ja lastentavarakauppa. Hankimme Suomesta ja maailmalta hauskoja, kehittäviä, aikaa ja leikkiä kestäviä klassisia leluja ja lastentarvikkeita.

Haluamme löytää teille turvallisia ja ilmastoystävällisempiä, pienempien valmistajien ajattomia leluja ja huonekoristeita. Valikoimistamme löytyy myös paljon reilun kaupan ja kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita.

Tingelingistä löytyy mm. turvallisia ja testattuja vauvojen puru- ja pehmoleluja, keppihevosia, kauniita klassisia nukkeja, sekä kehittäviä pelejä niin lapsille kuin vähän vanhemmillekin. Meiltä löydät myös soittorasioita eri muodoissa, sekä kivoja pikkulahjoja vaikka kaverisynttäreille. Lelukaupan alakerrasta löytyy myös paljon söpöjä pikkujuttuja, joita lapset voivat ostaa omilla säästetyillä kolikoillaan.

Tuotteemme ovat suurimmaksi osaksi omaa maahantuontia, pyrimme hyödyntämään eurooppalaisten välittäjien ja valmistajien tuotevalikoimia. Ostamme mielellämme myös kotimaisten pientekijöiden tuotteita. Kauppiaalla on hyvät kontaktit ympäri Skandinaviaa ja Manner-Eurooppaa. Hyvänä esimerkkinä omasta maahantuonnista on puolalaisen Bajon puulelut.

Bajo toimii kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Lelut ovat monitoimisia: lapsen älyä, näppäryyttä ja tietoisuutta kehittäviä. Bajo jättää aina vähintään yhden valmistamansa puulelun osan käsittelemättömäksi, jotta lapsi saa kädessään tuntea puun lämmön ja luonnollisuuden. Arkkitehti ja suunnittelija Wojcieh Bajor pyörittää perheyritystään Puolan Karpaattien vuoriston juurella.

Toinen mainitsemisen arvoinen leluvalmistajamme on saksalainen Grimms. Heidän lelunsa jättävät tilaa lapsen omalle mielikuvitukselle, ja soveltuvat erityisesti vapaaseen, kehittävään leikkiin ja rakenteluun, niin kutsuttuun “Open ended playhin”, kuten englanniksi sanotaan. Lelut ovat käsintehtyjä puuleluja ja värjätty kasvipohjaisilla väreillä. Näitä leluja hyödynnetään paljon maailmalla esimerkiksi Waldorf/Steiner filosofiaan pohjautuvassa kasvatuksessa.

Saksalaisen Haban laadukkaat pelit ja puulelut ovat klassikoita. Haba valmistaa tuotteensa saksalaisesta, suomalaisesta ja venäläisestä puusta ja vanerista. Tällä valmistajalla on myös oiva varaosapalvelu omille lautapeleilleen!

Kauniiden ja ajattomien lelujen ystäville Tingelingistä löytyy suomen suurin valikoima Maileg -maailman tuotteita, yhdestä paikasta. Ihanat hiiret, puput ja muut suloiset ystävät, sekä niiden huonekalut, teltat ja kodit, ruoat ja vaatteet. Näitä monet aikuisetkin keräävät vuosia ihan harrastuksena!

Kaupalta löytyy lisää lukemattomia kotimaisia ja ulkolaisia tuotemerkkejä. Esimerkkeinä Jukka-lelut (FI), Tuffan Puulelut (FI), Oppi&Ilo (FI), Isoisän puulelut (FI/EST), Bukowski (SWE), Goki (DE), BigJigs (UK), Magni (DK), Jabadabado (SWE), Tender Leaf Toys (UK), Way to play (NL), Cam Cam Copenhagen (DK), Believe You Can (UK), Moulin Roty (FR), Vilac (FR), Petit Collage (BE), Hape (DE), PlanToys (TH), Erzi (IT), Green Toys (USA), Oli & Carol (ES), Götz (DE), Kikadu (DE), Snails, Le Toy Van (UK), Holtztiger (DE), Papo (FR) ja monia, monia muita!

TÄSTÄ pääset kurkkaamaan puotiin virtuaalisesti!

[instagram-feed showheader=false num=6 cols=6 imagepadding=0]