Karkkiyatzy – Ensimmäinen noppapelini

20,00 

Varastossa

Värinopilla pelattava Yatzy-peli perheen pienimmille. Neljä samaa väriä heittänyt pelaaja saa palkinnoksi puisen karkin. Neljä karkkia ensimmäisenä kerännyt pelaaja voittaa pelin!

Peli sopii loistavasti lapsen ensimmäiseksi noppapeliksi. Peli-idea mukailee klassista Yatzya, mutta säännöt ovat yksinkertaisemmat, pienelle lapselle sopivat. Pelivälineet ovat puiset värinopat ja muotoonleikatut karkit.

Pelaajat heittävät vuorotellen viittä noppaa. Tavoitteena on saada neljä samaa väriä. Omalla vuorollaan noppia saa heittää korkeintaan kolme kertaa. Jokaisen heiton jälkeen pelaaja päättää, mitkä nopat hän säästää ja mitkä hän heittää uudelleen. Jos pelaaja onnistuu saamaan vuorollaan neljä samaa väriä, saa pelaaja nostaa pussista itselleen karkin. Vuoro siirtyy seuraavalle pelaajalle, kun pelaaja on heittänyt noppia kolme kertaa tai hän on onnistunut saamaan vähintään neljä samaa väriä. Ensimmäisenä neljä karkkia kerännyt pelaaja voittaa pelin.

Vinkkejä! Heittäkää noppia pelilaatikon kanteen, niin nopat eivät karkaa. Peli kasvaa laspen mukana, kun ideoitte yhdessä peliin uusia sääntöjä. Esimerkiksi kahdella väriparilla voi saada karkin tai viidellä samalla värillä tai värisuoralla (viidellä eri värillä) kaksi karkkia.

Tätä herkullista peliä voi pelata myös muulloin kuin karkkipäivänä!

  • 2-6 pelaajaa
  • Peliaika: noin 10 minuuttia
  • Pakkauksen sisältö: 13 puista karkkia, 5 noppaa ja kankainen säilytyspussi
  • Pakkauksen mitat: 15 x 24 x 4 cm
  • Ekologisuus: laadukkaat puiset osat kierrätysmateriaalista

Ikäsuositus: Yli 3-vuotiaille