Formula Neppis kisasetti

19,00 

Varasto loppu

Formula-Neppis kisasettiin kuuluu hiekkalapio 25 cm, neljä Neppistä, ruutulippu ja numero-vauhtiraitatarra. Paketti sisältää neljä eriväristä Neppistä.

Legendaarista Formula-Neppis®:tä on valmistettu 1950-luvulta saakka. Tämä pieni kilpuri on säilyttänyt ominaiset muotonsa muuttumattomana ja sukupolvesta toiseen todelliset mestarit on koulittu neppaamalla.

Suomalaisia neppisliigoja ovat muun muassa Superneppis, Spedeneppis ja Neppisweekly. Harrastajia on Suomessa satoja ja lajia on viety myös ulkomaille. Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan opiskelijajärjestö Kannunvalajat järjestää vuosittain toukokuun puolivälissä Suomenlinnan Gran Prix -neppiskilpailun. Suomenlinnan ajot on järjestetty joka vuosi vuodesta 1996 alkaen.

Valmistettu Suomessa!

Koko: 8 cm.

CE-hyväksytty. Ei sovellu alle 3-vuotiaalle. HUOM! Lapio on joko sininen tai jonkun muun värinen.

KILPAILUOHJEET FORMULA-NEPPIKSELLE®:

RATA: Rakennetaan hiekkaan n. 15 cm leveä, sileä rata. Radan pituus voi vaihdella. Rataan voi muovailla kuoppia, hyppyreitä ja kaarteita.

NEPPAUS: Koukistetaan etusormi ja sillä nepataan autoa eteenpäin pitkin rataa ja huimia hyppyreitä. Neppaus tapahtuu vain etusormella.

NEPPIEN MÄÄRÄ: Kilpailijat neppaavat kukin kolme kertaa vuorollaan. Auton saa asettaa leveyssuunnassa mihin tahansa kohtaan ennen ensimmäistä neppiä. Auton keulan kääntäminen oikeaan suuntaan on sallittua kilpailun aikana.

SANASTOA:

  • KELLI: Kun auto menee katolleen, on kyseessä KELLI. Tällöin auto siirretään paikkaan, josta kyseinen neppaus on aloitettu.
  • PUOLKELLI: Auton jäädessä kyljelleen, on kyseessä PUOLKELLI. Tällöin auto siirretään puoleenväliin kyseistä neppiä.
  • RATARIKKO: Radan päälle astuminen sekä muu tahallinen tai tahaton muokkaus on kiellettyä. Auto siirretään edellisen nepin aloituspaikkaan.
  • ULOSAJO: Jos auto tavalla tai toisella ylittää radan reunan kilpailun aikana, on neppauksia jatkettava siitä kohdin, mistä “ulosajo” tapahtui.

ENSIMMÄISENÄ MAALIIN TULLUT ON VOITTAJA!

Valitse väri

Keltainen, Punainen, Sininen, Vaaleanpunainen, Vihreä