L.A. Larsen AS - Norja

L.A. Larsen AS - Norja

Kirjoittaja Pål E. Larsen

Isäni Lars Andreas Larsen perusti painotalonsa vuonna 1947. Vuonna 1952, kun olin 5-vuotias, sain lahjaksi palapelin eräältä tädiltä Amerikasta. Palapelissä oli piirros cowboystä ja hänen lassostaan, ja se oli tehty paksusta kartongista. Vanhempani huomasivat, että vietin paljon aikaa tämän palapelin kanssa, kun taas muut huonolaatuisemmat palapelit eivät kiinnostaneet minua.

Norjalaisista kaupoista ei tuolloin ollut paljon laadukkaita leluja, ja isäni päätti yrittää itse valmistaa laadukkaita palapelejä. Ensimmäiset palapelit valmistettiin kellarissamme vuonna 1953. Hän käytti vanhaa stanssauskonetta, jolla aikaisemmat sukupolvet olivat tehneet tossuja, sekä vanhaa Singer-ompelukonetta, jonka hän muokkasi sahaksi.

60-luvun alkuun asti hän tuotti pääosin pelejä muille kustantajille, mutta pikkuhiljaa alettiin rakentaa omaa tuotelinjaa. Ensimmäinen tuotenimemme oli “Lasses puslespill”. Lasse oli isäni lempinimi, ja puslespill tarkoittaa arvoituksia norjaksi. Vuonna 1964 logo muutettiin tähdeksi sanoilla “Stjernespill” (tarkoittaa Tähtipelejä) “L.A.L.” (isäni nimikirjaimet) ja Flekkefjord (kaupunkimme). Myöhemmin, vuonna 1990, lisäsimme “Larsen” -logoon, koska se oli helpompi lausua Skandinavian ulkopuolella.

Vuonna 1975 rakennettiin uusi tehdasrakennus, jota on myöhemmin laajennettu vuosina 1988 ja 1993. Monet koneistamme on valmistettu vain “meidän kaltaisten” palapelejen tekemiseen ja teemme jatkuvasti töitä tuotantolinjamme parantamiseksi.

Työllistämme nyt yhteensä 8 henkilöä, mukaan lukien vaimoni Jonna, poikamme Lars Kristian ja minä. Periaatteet, joiden mukaan työskentelemme, ovat edelleen samat kuin isälläni yli 60 vuotta sitten:

– Laadukas palapeli on tehtävä paksusta kartongista. Tämä varmistaa, että lapsi saa hyvän otteen palasista ja estää palasia rikkoutumasta.

– Kappaleiden määrän tulee vastata kuvaa ja ikäryhmää, jolle palapeli on tehty.

– Palapelissä tulee olla alusta ja tukeva reuna, jotta lasten on helpompi leikkiä ja jotta ne on helppo säilyttää.

– Lapsilla valitsevat mieluummin helpon palapelin, jonka he voivat tehdä monta kertaa, kuin vaikean palapeli. Jos palapeli on liian vaikea, lapset menettävät kärsivällisyytensä.

– Kun palapeliä tehdään monta kertaa, lapset tunnistavat palasten muodot ja niiden sijainnin. Siksi on tärkeää antaa palapelin kappaleille monia erilaisia muotoja. Kun oppivat tunnistamaan palapelin kappaleiden muodot, lapset oppivat helpommin tunnistamaan muita muotoja, kuten kirjaimia ja sanoja, kun he oppivat lukemaan.

Vuonna 2017 vakiovalikoimaamme kuuluu yli 400 erilaista palapeliä. Jotkut niistä tuotamme 30 eri kielellä. Teemme kaikkemme tehdäksemme palapelejä, jotka eivät ole vain kauniita, vaan myös opettavia ja hauskoja tehdä uudestaan ja uudestaan.

Kaikki palapelimme valmistetaan kierrätysmateriaaleistä ja tuotanto tapahtuu 100% Norjassa tehtaallamme.

Tavoitteemme ei ole vähempää kuin olla “meidän tyyppisten palapelien” valmistaja numero 1.

 • Lohikäärmeet ja sankarit – Palapeli, 50 palaa

  9,80 
 • Prinsessat – Palapeli, 35 palaa

  9,80 
 • Suomen kartta – Palapeli 78 palaa. Suomenkieliset tekstit.

  9,80 
 • Lippupalapeli – Palapeli 80 palaa. Suomenkieliset tekstit.

  9,80 
 • Vår kropp – Pussel 35 bitar

  9,80 
 • Solsystem – Pussel 70 bitar

  9,80 
 • Karta Europa med flaggor – Pussel 70 bitar

  9,80 
 • Juoksevat, lentävät ja uivat dinosaurukset – Palapeli, 70 palaa

  9,80 
 • Fascinerande dinosaurier – Pussel 35 biter

  9,80 
 • Maailman kartta – Palapeli 107 palaa, tekstit ruotsiksi

  9,80 
 • Ihmisen keho – Palapeli 35 palaa

  9,80 
 • Rantaluonto, tekstit suomeksi – Palapeli 48 palaa

  9,80 
 • Aurinkokunta, tekstit suomeksi – Palapeli 70 palaa

  9,80 
 • Metsän kasvit ja eläimet – Palapeli 48 palaa. Tekstit ruotsiksi.

  9,80