Gowi - Itävalta

Gowi - Itävalta

GOWIn historia alkaa vuodesta 1825 Grazista. Se oli esiteollistumisen aikaa, ja uudet keksinnöt ja ideat muuttivat radikaalisti ihmisten elämää kaikkialla Euroopassa.

Alois Witiz varttui tuolloin ja nuorena vyönvalmistajana hän avasi oman metallipajan vuonna 1825. Hän valmisti pääosin tyypillisiä rautalaitteita, mutta neljä vuotta myöhemmin, vuonna 1829, hän alkoi valmistaa myös tinaleluja. Liike kasvoi tasaisesti, joten hänen poikansa Gottfried Witiz päätti opetella myös metallintyöstön ammattia. Kun hän sai käsityömestarin arvonimen vuonna 1869, hän otti haltuunsa isänsä yrityksen ja painoi siihen oman leimansa.

Vuonna 1914, juuri ennen ensimmäisen sodan puhkeamista, Gottfried Witizdiedin ollessa70-vuotias, hänen poikansa Oskar otti perheyrityksen haltuunsa nyt kolmannessa sukupolvessa. Yrityksen korkean profiilin ja myös isänsä kunniaksi Oskar Witiz säilytti yrityksen vanhan nimen “Gottfried Witiz”.

Kun Oskar Witiz kuoli vuonna 1942, hänen tyttärensä Christine ja hänen miehensä Leopold Schuster ottivat yrityksen haltuunsa ja johtivat sen näiden vaikeiden aikojen läpi.

Viisikymmentäluvulla lelutuotannosta oli tullut Gottfried Witiz Companyn tärkein toimiala, ja Georg Schuster aloitti ensimmäiset yritykset valmistaa muovileluja. Tämän onnistuneen kehityksen perusteella päätettiin osallistua ensimmäistä kertaa Nürnbergin kansainvälisille lelumessuille vuonna 1958. Yrityksen esittelemiseksi nykyaikaisemmassa valossa nimi Gottfried Witiz lyhennettiin muotoon GOWI. Korkeiden laatuvaatimusten ja muovilelujen uuden tuotesarjan ansiosta yritys sai paljon kiinnostusta.

Pian kävi selväksi, että entisen metallipajan tulevaisuus on muovilelumarkkinoilla. GOWI aloitti hiekkalelujen, kuten kauhojen, lapioiden ja hiekkamuottien, tuotannon.

Nykyään GOWIsta on tullut moderni yritys, jolla on innovaatioita ja laatua ja joka jatkaa Grazin perheyrityksen pitkää perinnettä.

Näytetään 4 tuotetta

 • Isompi muoviämpäri

  6,50 
 • Muovilapio

  2,50 
 • Hiekkamuotit (lajitelma)

  9,50 
 • Kalastajavene

  6,50